Heerlijk lunchen, borrelen of dineren?

U bent bij ons aan het juiste adres!

Restaurant Schoonoord zoekt personeel

Grand café restaurant Schoonoord

Grand café restaurant Schoonoord is een modern bedrijf met een rijke historie waar u vooral van harte welkom bent.

Gebouwd als “buiten” opende “Hotel Schoonoord” in 1894 haar deuren. Oosterbeek was in de vorige eeuw(en) al een plaats waar men graag kwam. 

De centrale ligging en prachtige omgeving maakte het dorp tot een favoriete bestemming voor de gegoede burgerij. Zij logeerden hier soms een zomer lang. Het best bekende voorbeeld hiervan is de schrijver Jacob van Lennep. 

Van vriendelijk vakantiehuis tot noodhospitaal.

De oorlog veranderde alles. Ook voor Schoonoord. Tijdens de slag om Arnhem – september 1944 – werd het gebouw door de 1e Engelse Airborne divisie als noodhospitaal ingericht. Na de oorlog hebben we daar onze bijnaam “Airborne pub no 1” aan overgehouden. 

Door de felle strijd die hier woedde raakte het gebouw zwaar beschadigd. Na 1945 werd er gebouwd en hersteld. De oude glorie kreeg Schoonoord daarmee niet terug, maar haar indrukwekkend verleden blijft tot de dag van vandaag overeind.

Een warm welkom voor alle gasten.

Dát is waar we ons elke dag opnieuw voor inspannen. Voor een kopje koffie met gebak, lunchgerechten of een compleet diner is dit hét adres. Reserveren is mogelijk, á la carte bestellen kan ook.

Meer weten over Schoonoord? Kijk rustig rond op onze site wat we u nog meer te bieden hebben.

Robert van Silfhout  

nl_NLNederlands